Uşak Üniversitesi Sosyoloji

DERS SEÇİMLERİYLE İLGİLİ DUYURU:
Arkadaşlar 28 Şubat – 4 Mart arası ders seçimleri yapacaksınız. Ders seçimleri yaparken işleriniz kolaylaşsın diye aşağıdaki yönergeyi takip edebilirsiniz.

1. SINIF (TOPLAMDA 9 DERSİNİZ OLACAK eğer üstten sorumlu olduğunuz başka ders yoksa)
ZORUNLU DERSLERİNİZ:
Sosyolojiye Giriş II (Yüz yüze)
Türkiye`de Sosyoloji (Yüz yüze)
Felsefeye Giriş II (Yüz yüze)
Sosyal Antropolojiye Giriş (Yüz yüze)
Türk Dili II (Çevrimiçi)
İngilizce II (Çevrimiçi)
Atatürk İlkeleri ve İnkılapları Tarihi II (Çevrimiçi)
Bilişim Teknolojileri (Çevrimiçi)
SEÇMELİ DERSİNİZ:
Güzel Sanatlar II (Yüz yüze)
(Bu 9 dersin tamamını seçiyorsunuz.)

2. SINIF (TOPLAMDA 8 DERSİNİZ OLACAK -alttan üstten sorumlu olduğunuz başka ders yoksa-)
ZORUNLU DERSLERİNİZ:
Çağdaş Sosyoloji Teorileri (Çevrimiçi)
Kent Sosyolojisi (Çevrimiçi)
Nicel Araştırma Yöntem ve Teknikleri (Yüzyüze)
SEÇMELİ DERSLERİNİZ:
Bilim ve Felsefe (Yüz yüze)
Modern Mantık (Yüz yüze)
Sosyal Psikoloji II (Yüz yüze)
Mesleki Yabancı Dil I (Yüz yüze)
Gençlik Sosyolojisi (Yüz yüze)
Bilgi Sosyolojisi (Yüz yüze)
OSD II (Ortak Seçmeli Ders) (Çevrimiçi)

ÖNEMLİ NOT: Öncelikle herkes OSD II (Ortak Seçmeli Ders) dersini seçmelidir. Sonra öğretmen olmak isteyen ve bu sebeple pedagojik formasyon almayı düşünen öğrenciler Bilim ve Felsefe, Modern Mantık, Sosyal Psikoloji II derslerini seçmelidir. Daha sonra Gençlik Sosyolojisi, Mesleki Yabancı Dil I ve Bilgi Sosyolojisi derslerinden sadece birini seçerek süreci tamamlamalıdır. Formasyon almayı düşünmüyorsanız OSD’yi seçip geri kalan 6 seçmeli dersten istediğiniz 4 tanesini seçebilirsiniz. Ayrıca Bilgi Sosyolojisi dersinin hocası sistemde Hasan Güler gözükecek ancak dersi Uğur Binici yürütecektir bilginiz olsun. Son olarak normal öğretimin Nicel Araştırma Yöntem ve Teknikleri dersinin 2 saatini uygulama dersi olarak pazartesi gününde, 2 saatini de teorik ders olarak perşembe gününde işleyeceksiniz haberiniz olsun.

3. SINIF (TOPLAMDA 8 DERSİNİZ OLACAK- alttan üstten sorumlu olduğunuz başka ders yoksa-)
ZORUNLU DERSLERİNİZ:
Toplumsal Cinsiyet Tartışmaları (Çevrimiçi)
Türk Sosyologları (Çevrimiçi)
Toplumsal Tabakalaşma (Yüz yüze)
SEÇMELİ DERSLERİNİZ:
Endüstriyel Psikoloji (Yüz yüze)
Kişilik ve Sosyal Gelişim (Yüz yüze)
Türkiye`de Felsefe (Yüz yüze)
Edebiyat Sosyolojisi  (Yüz yüze)
Kültür Sosyolojisi  (Yüz yüze)
OSD IV (Ortak Seçmeli Ders) (Çevrimiçi)

ÖNEMLİ NOT: Öncelikle herkes OSD IV (Ortak Seçmeli Ders) dersini seçmelidir. Sonra öğretmen olmak isteyen ve bu sebeple pedagojik formasyon almayı düşünen öğrenciler Endüstriyel Psikoloji, Kişilik ve Sosyal Gelişim, Türkiye`de Felsefe derslerini seçmelidir. Daha sonra Edebiyat Sosyolojisi ve Kültür Sosyolojisi derslerinden sadece birini seçerek süreci tamamlamalıdır. Formasyon almayı düşünmüyorsanız OSD’yi seçip geri kalan 5 seçmeli dersten istediğiniz 4 tanesini seçebilirsiniz.

4.SINIF (TOPLAMDA 7 DERSİNİZ OLACAK -- alttan sorumlu olduğunuz başka ders yoksa-)
ZORUNLU DERSLERİNİZ:
Sosyolojide Güncel Tartışmalar II (Çevrimiçi)
Türkiye Üzerine Sosyolojik Araştırmalar II (Çevrimiçi)
Bitirme Çalışması II (Yüz yüze)
SEÇMELİ DERSLERİNİZ:
Toplumsal Hareketler Sosyolojisi (Yüz yüze)
Kültürel Çalışmalar II (Yüz yüze)
Türkiye'de Toplum ve Siyaset II (Yüz yüze)
Çağdaş Felsefe (Yüz yüze)

NOT: Öncelikle tüm seçmeli dersleri seçmelisiniz. Ayrıca Bitirme Çalışması II’yi seçerken tez danışmanınız kimse onun ismiyle açılan dersi seçin. Bu konuda daha önce hata yapan çok öğrenci olmuştur. Lütfen doğru danışmanı seçip seçmediğinizi mutlaka kontrol ediniz.

TÜM ÖĞRENCİLERE NOT: Yukarıda yer alan yönerge standart durumda olan bir öğrenci için geçerlidir. Eğer alttan-üstten sorumlu olduğunuz dersleriniz varsa, yatay geçiş-dikey geçiş vs. ile gelmişseniz ders sayınız farklı olabilir. Bununla ilgili danışmanınızdan destek almanız faydalı olabilir. Ayrıca ders seçim işlemlerinde sorunlarla karşılaşırsanız telaş yapmayın daha danışman onayı süreci ve ekle/bırak süreci var. Ancak herhangi bir sorunla karşılaşırsanız lütfen danışman hocanıza durumu iletin böylece düzeltmeler daha hızlı yapılacaktır. Danışmanlarınızla mail yoluyla iletişim kurabilirsiniz. Danışmanlarınızın mail adresleri aşağıdadır:

Hatice Özer: hatice.ozer@usak.edu.tr
Nuray Karaman: nuray.karaman@usak.edu.tr