Uşak Üniversitesi Sosyoloji

DERS SEÇİMLERİYLE İLGİLİ DUYURU:

Arkadaşlar 5-12 EYLÜL arası ders seçim sürecidir. İşleriniz kolaylaşsın diye aşağıdaki yönergeyi takip edebilirsiniz.

1. SINIF (TOPLAMDA 9 DERSİNİZ OLACAK eğer üstten sorumlu olduğunuz başka ders yoksa)

Sosyolojiye Giriş I

Psikolojiye Giriş

Felsefeye Giriş I

Siyaset Bilimine Giriş

Türk Dili I

İngilizce I

Atatürk İlkeleri ve İnkılapları Tarihi I

Kariyer Planlama

SEÇMELİ DERSİNİZ:

Güzel Sanatlar I
Bu 9 dersin tamamını seçiyorsunuz.

NOT. Bölümümüzü bu yıl kazanıp aramıza yeni katılan öğrencilerimiz öncelikle hoşgeldiniz. Ders seçim sürecinde herhangi bir sorunla karşılaşırsanız kaygılanmanıza gerek yok.  OBS(Öğrenci Bilgi Sistemi) üzerinden veya bu sayfanın yan tarafındaki menüden danışman hocanızı öğrenip kendisiyle iletişim kurarak sorunlarınızı çözebilirsiniz.

2. SINIF (TOPLAMDA 8 DERSİNİZ OLACAK -alttan üstten sorumlu olduğunuz başka ders yoksa-)

Klasik Sosyoloji Teorileri

Kır Sosyolojisi

Kurumlar Sosyolojisi

Araştırma Yöntemlerine Giriş

Klasik Mantık

Bilgi Felsefesi

Sosyal Psikoloji I

OSD I (Ortak Seçmeli Ders I)

Bu 8 dersin tamamını seçiyorsunuz.

NOT: Arkadaşlar bu dönem ders seçimleri yaparken bir tane bizim bölümün dışından OSD kodlu bir ders seçiyorsunuz. Ortak Seçmeli Ders havuzu oluşturuldu ve bu havuzda epey ders olacak (Mesela “Gitar”, “Etkili Sunum Hazırlama ve Sözlü Anlatım”, “Toplumsal Cinsiyet ve Eğitim”, “Uygulamalı İstatiksel Yöntemler”, “Yönetişim”, “Temel Çince”, “Rusça” vb.) Pazartesi günü sisteminizde OSD (Ortak Seçmeli Ders) kodu ile çeşitli bölümlerden açılan derslerle karşılaştığınızda ilginize göre seçim yapmanızı tavsiye ederim. Kontenjanlar sınırlı olacağı için ne kadar erken tercihinizi yaparsanız o kadar iyi olur. Pazar gününden Pazartesi’ye geçerken saat 00.00’da sistem açılacak haberiniz olsun. Şimdiden hazırlıklı olun.

3. SINIF (TOPLAMDA 8 DERSİNİZ OLACAK- alttan üstten sorumlu olduğunuz başka ders yoksa-)

Nüfus ve Göç Hareketleri

Nitel Araştırma Yöntem ve Teknikleri

Türkiye'nin Toplumsal Yapısı

Sembolik Mantık

Siyaset Felsefesi

Filmlerle Sosyoloji

Hukuk ve Suç Sosyolojisi

OSD III (Ortak Seçmeli Ders III)

Bu 8 dersin tamamını seçiyorsunuz.

4.SINIF (TOPLAMDA 7 DERSİNİZ OLACAK -- alttan sorumlu olduğunuz başka ders yoksa-)

Sosyolojide Güncel Tartışmalar I

Türkiye Üzerine Sosyolojik Araştırmalar I

Bitirme Çalışması I

Yakın İlişkiler Psikolojisi

Kültürel Çalışmalar I

Türkiye'de Toplum ve Siyaset I

Kimlikler Sosyolojisi

Bu 7 dersin tamamını seçiyorsunuz.

NOT. Bitirme Çalışması I dersinin danışman seçim listelerinin sonuçlanmış halini sizlerle paylaşmıştık.   “Bitirme Çalışması I” dersini sistemden seçerken 6 tez danışman hocamızın ismini göreceksiniz. Seçim listelerinin son haline bakarak ilgili hocaya ait “Bitirme Çalışması I”’ dersini seçmelisiniz.

TÜM ÖĞRENCİLERE NOT: Yukarıda yer alan yönerge standart durumda olan bir öğrenci için geçerlidir. Eğer alttan-üstten sorumlu olduğunuz dersleriniz varsa, yatay geçiş-dikey geçiş vs. ile gelmişseniz ders sayınız farklı olabilir. Bununla ilgili danışmanınızdan destek almanız faydalı olabilir. Ayrıca ders seçim işlemlerinde sorunlarla karşılaşırsanız telaş yapmayın daha danışman onayı süreci ve ekle/bırak süreci var. Ancak herhangi bir sorunla karşılaşırsanız lütfen danışman hocanıza durumu iletin böylece düzeltmeler daha hızlı yapılacaktır. Danışmanlarınızla mail yoluyla iletişim kurabilirsiniz. Danışmanlarınızın mail adresleri aşağıdadır:

Hatice Özer: hatice.ozer@usak.edu.tr

Nuray Karaman: nuray.karaman@usak.edu.tr